Home Vijesti IKC Bošnjaka u Berlinu obilježava 30 godina svog postojanja

IKC Bošnjaka u Berlinu obilježava 30 godina svog postojanja

399
0
30 godina IKC Berlin

IKC Bošnjaka u Berlinu slavi jubilej od 30 godina svog postojanja. Tim povodom u trodnevnoj posjeti Bošnjacima Berlina boravi predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić.  Ekipa Sandžak televizije u Berlinu. Nakon što se sastao sa Advanom-ef. Ljevakovićem, održao hutbu i predvodio džuma namaz prvog dana posjete, muftija dr. Mevlud-ef. Dudić večeras će govoriti na tribini zakazanoj za 20h. Koordinator mektebske nastave Suad Hodžić ističe da je cijeli mjesec septembar posvećen obilježavanju ovog jubileja te da svakog vikenda Bošnjake Berlina očekuje druženje sa eminentnim predavačima i gostima iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

“Tim povodom u mjesecu septembru kada je i osnovan ovaj IKC obilježavamo to na način da svakog vikenda imamo nešto posebno. Pozivamo, prije svega, specijalne i eminentne goste iz Bosne i Hercegovine koji okupe jedan veći broj ljudi i tako na jedan zajednički način obilježimo ovaj jubilej koji je veoma važan za nas. Tako smo to krenuli već sa prvim vikendom u mjesecu septembru sa dolaskom hafiza Botića, a evo ovaj vikend nam je i muftija dr. Dudić ovdje u Berlinu koji evo u ova tri dana svojim nastupima, džuma namazom, tribinom i vazu nasihatima uputi razne poruke i tako, ponavljam, na jedan poseban način obilježimo ovu godišnjicu koja je za nas itekako važna”, kazao je Suad Hodžić, koordinator mektebske nastave.

Brojni Bošnjaci aktivni u sklopu IKC Bošnjaka u Berlinu skoro od samog osnivanja. Svoj mir, sreću i zadovoljstvo nalaze u njemu sa svojim porodicama svih ovih godina.

“Hvala dragom Bogu, pa evo obilježavamo tri decenije našeg postojanja. Ja sam od 1996. godine ovdje i aktivno sam još od tada uključen u rad i sve aktivnosti ovog centra. Što se tiče naše 30-togodišnjice biće to na jdan lijep način obilježeno, a ovo je već treća hefta kako imamo aktivnosti”, istakao je Hasan Mehmedović.

U čast pune tri decenije moto pod kojim se obilježava ovaj jubilej glasi: “30 godina zajedno u činjenju dobra”.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA