Home Vijesti JKP “Lim” spremno za predstojeću grejnu sezonu

JKP “Lim” spremno za predstojeću grejnu sezonu

338
0

                              FOTO / foruminfo.rs

Tokom ljetnjih mjeseci JKP „Lim“ uradilo je remonte kotlarnica, kako bi grejna sezona počela na vrijeme i protekla bez problema. Korisnici će ovu uslugu plaćati 264 dinara u stambenom i 330 dinara po mjetru kvadratnom u poslovnom prostoru.

Javno komunalno preduzeće „Lim“ ovog ljeta najviše posla imalo je u kotlarnicama u Osnovnoj školi „Vladimir Perić Valter“ i u kotlarnici u stambeno-poslovnom bloku “Stadion”, u kojoj je obimniji remont rađen i prošle godine.

“Ovo je četvrta-peta godina kako intenzivno pokušavamo da osavremenimo opremu i stavimo je u upotrebljivo stanje. Što se tiče kotlarnice na Pijaci, urađen je nov kotao prie dvije godine i tu nismo imali nekih većih zahvata, kao ni u kotlarnici kod Apoteke i u Prijepoljskoj gimnaziji. Vrijednost radova u kotlarnicama “Valter” i “Stadion” je milion i po dinara. Od 23. septembra do 1. oktobra će biti obavještenje Kućnim savjetima o pripremi i preventivi na mreži, kako bi na vreme bili spremni za početak grejne sezone”, kaže rukovodilac RJ Proizvodnja i distribucija toplotne energije, Besim Hadžalić.

U toku je javna nabavka za energente, a kako se u tri od pet kotlarnica, kao energent koristi mazut, to značajno utiče na formiranje cijene grijanja.

“Naš najvjeći trošak jeste energent mazut i troškovi radne snage. Mi smo specifični, imamo pet kotlarnica koje pokrivamo, cijena mazuta iz godine u godinu raste, plate takođe, tako da mi nemamo osnov da smanjimo cijene. Čak bi možda trebalo da idemo ka povećanju, da ne bismo ugrozili funkcionisanje preduzeća. Mi smo jedni od retkih koji nisu imali problem tokom grejne sezone. Izvršili smo pripreme i nadam se da će tako biti i ove godine”, kaže direktor JKP „Lim“ Enis Memišahović.

Dugovanja korisnika prema komunalnom preduzeću su manja nego prethodnih godina. Naplata potraživanja iznosi oko 90 odsto.

SANA / Foruminfo.rs