Home Vijesti Teodora Simović i Stenli Kipruto pobjednici 1. Pazarskog polumaratona

Teodora Simović i Stenli Kipruto pobjednici 1. Pazarskog polumaratona

420
0

Teodora Simović i Stenli Kipruto pobednici prvog Pazarskog polumaratona
Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović i Kenijac iz užičke Mladosti Stenli Kipruto pobjednici su prvog Pazarskog polumaratona.

Simović je slavila među 23 polumaratonke vremenom od jednog časa i 17,12 minuta, ispred 9,27 minuta sporije Biljane Kirađijeve iz zrenjaninskog kluba AS023 i članice Crvene zvezde Nevene Jovanović sa 1:30,20.
U konkurenciji 100 polumaratonaca, pobednik Kipruto prešao je stazu za 1:10,40 časova, dok su drugo i treće mjesto osvojili Milan Mitrović iz užičke Mladosti sa 1:13,26 i Apatinac Đuro Borbelj sa 1:14,55.

“Ovo je na jednom svetskom nivou s obzirom da je u malom gradu, ali organizacija koja je radila već mjesecima unazad se potrudila da to bude zaista na jednom velikom nivou.” istakla Teodora Simović.

Grad Novi Pazar bio je generalni pokrovitelj manifestacije, koja je okupila 159 trkača i 60 trkačica na stazi dugoj pet kilometara.

“Ovo je 1. Pazarski polumaraton, znamo da je Novi Pazar grad sporta i grad atletike. Upravo ovo je najbolji način da se promovira naš grad kroz sport a ujedno i promocija zdravog načina života. Ovaj maraton će biti tradicionalan i sigurno jedan od najboljih u Srbiji i na Balkanu.” kazao Nihat Biševac.

Organizatori zadovoljni kako je sve proteklo.

“Možemo biti veoma ponosni na prvi Pazarski polumaraton. Cilj nam je da omasovimo događaj i da povećamo nivo organizacije u narednom periodu. Ono što nam je posebno drago jeste to da je ovaj događaj naišao na oduševljenje kod naših sugrađana, da smo animirali veliki broj polumaratonaca i trkača na trku 5 km a još više nam je drago što smo animirali veliki broj naših novopazaraca da izađu danas na trku i prate trendove zdravog života.”

Organizatori prvog Pazarskog polumaratona bili su gradski Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar.