Home Vijesti Predsjednik Mešihata obišao Mušku i Žensku medresu

Predsjednik Mešihata obišao Mušku i Žensku medresu

328
0

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima posjetio je upravu Medrese Gazi Isa-beg i obišao prve razrede ove odgojno-obrazovne ustanove.

U dva razreda Muške i tri odjeljenja Ženske medrese, muftija Dudić je učenicima mubareklisao upis u najelitniju srednju školu koja osim širokog obrazovanja pruža i kvalitetan odgoj, uputivši im savjete i nasihate koji će im koristiti u daljem školovanju.

“Ovo je rekordan broj učenika koje smo mi upisali u ovoj školskoj godini od kako postoji medresa i iz tog razloga sam htio lično da im mubareklišem i poželim svaku sreću i uspjeh, na odluci da upišu najelitniju školu Medresu Gazi Isa-beg- Čvrso vjerujem i ubijeđen sam da će i ova generacija biti ponos naše medrese kakve je proizvodila ova škola u prethodnom periodu. Od izuzetnog je značaja da je sve veće interesovanje za upis kako u mušku, tako i za žensku medresu, to je dobar pokazatelj da je ova medresa na dobrom putu, da je na dobrom kursu te da iz ove medrese izlaze djeca koja podjednako bivaju i obrazovana i odgojena.”

Također, predsjednik Mešihata je posjetio i odjeljenje 4. razreda učenica kojima je ovo završna godina u Medresi.