Home Vijesti Suspendovan policajac koji je učestvovao u incidentu u Tutinu

Suspendovan policajac koji je učestvovao u incidentu u Tutinu

516
0

Policijska uprava u Novom Pazaru pokrenula je disciplinski postupak protiv službenika Bobana Staševića sa mjerom udaljenja iz organa do okončanja disciplinskog postupka jer je 2. septembra ove godine u Tutinu, van službene dužnosti, upravljao privatnim vozilom marke “seat” pod dejstvom alkohola, saznaje SANA.

Policija mu je odredila zadržavanje do istrežnjenja i protiv njega podnijela prekršajne prijave za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanje vozilom kojem je istekla registraciona nalepnica po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja.

Policijski izvori navode da je Stašević pokušavajući da izbjegne automobil marke “bmw”, čiji vozač mu nije ustupio pravo prvenstva, skrenuo ka trotoaru kako bi izbjegao saobraćajnu nezgodu.

U tom trenutku na trotoaru je stajala dvadesetdvogodišnja djevojka koja je vidjevši da vozilo ide ka njoj, skočila u stranu i izbjegla kontakt sa vozilom kojim je upravljao Boban Stašević. Tom prilokom, ona je zadobila lake tjelesne povrede koje je konstatovao ljekar Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Nakon dolaska Policije on se opirao privođenju i saslušanju povodom tog događaja, te odbio alko-test. Na snimku kojeg objavljujemo u prilogu, pijani Stašević je prilikom opiranja hapšenju udario svog kolegu policijskog službenika i oborio ga na zemlju.

Protiv F.F. vozača vozila marke “bmw” koji nije ustupio pravo prvenstva prolaza, podnijeta je krivična prijava za krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti javnog saobraćaja.