Home Vijesti Vučić: “Više od polovine ministara bit će zamijenjeno”

Vučić: “Više od polovine ministara bit će zamijenjeno”

291
0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će, ako Srpska napredna stranka dobije povjerenje građana na narednim parlamentarnim izborima, više od polovine ministara u Vladi Srbije biti zamijenjeno. Poručio i da neće biti nikakve tehničke vlade, da će biti povećanja plata i penzija uz zdrav ekonomski sistem i bez povećanja javnog duga.

 

-Sve dok ja sam živ, neće biti prelaznih vlada, već vlada naroda, samo će narod odlučivati ko će da vlada. Kriminalne varijante u kojima na vlast hoće da dođu kriminalci bez glasa naroda neće moći dok sam živ – naglasio je dodajući da u Srbiji “neće biti nikakvih Bokija 13”.

Najavio i novo povećanje penzija uslijedit će najkasnije od 1. januara, a do kraja godine najsiromašniji penzioneri dobit će i jednokratnu podršku.

-To znači da će kao i prošle i pretprošle godine biti najviše uvećane. Verujem da ćemo taj trend uspjeti da nastavimo, čuvajući zdrav ekonomski sistem i nepovećavajući javni dug – rekao je Vučić.

Istakao i da će na centralnoj listi SNS-a biti promijenjeno više od 50 posto ljudi, te da će ostati oni malobrojni, koji su se dokazali borbenošću, kao i da će biti 30 posto novih, mladih ljudi.