Home Vijesti „Neće šetati“ poruka građana Novog Pazara povodom najave organiziranja LGBT parade

„Neće šetati“ poruka građana Novog Pazara povodom najave organiziranja LGBT parade

532
0

“Neće šetati” je poruka koju su poslali građani Novog Pazara koji su se spontano okupilo u centru grada kako bi spriječili LGBT paradu, za koju su pojedini portali izvijestili da će se danas održati.

Na informaciju da će u Novom Pazaru biti održana LGBT parada, stigla reakcija iz Policijske uprave ovog grada u kojoj stoji da, prema njihovim saznanjima, nisu planirani nikakvi javni skupovi.

O tome da se u Novom Pazaru, navodno, sprema “Parada ponosa” prethodnih dana spekulisalo se i na društvenim mrežama gdje su građani, uglavnom, pozivali na to da se ona zabrani.

Građani Novog Pazara poručili da nikada neće podržati ono što propagira LGBT populacija te da je o važnosti porodice i njenom očuvanju suvišno govoriti.

„Ne podržavamo nikako LGBT paradu, jeste da treba da živimo slobodno ali opet to ovdje ne priliči našem gradu da se održi, nije ni po našoj vjeri i ne treba tako. Ako bi se uprkos svemu organizirala parada, osjećao bih se nekako ugroženo, daje se loš primjer mlađoj djeci.“

„Nemoj mi ih pominjat, o njima neću ni da pričam.“

„Ne podržavam, to je protiv islama i protiv svega, to je degradirana osoba koja to radi.“

„Naravno da to ne podržavam. U Novom Pazaru su i oduvijek postojali ti gejevi ali nikada nisu to ispoljavali, pa samim tim nikada nisu ni imali problema, a ovo neko eksponiranje mislim da to ne bi bilo prihvatljivo od strane građana Novog Pazara“, istakli građani Novog Pazara

Da je planirano održavanje parade potvrđuje i podatak da je novopazarskoj policiji podnijet zahtjev za održavanje javnog skupa, ali je organizatorima iz Policijske uprave odgovoreno da ne postoje uslovi za njegovo održavanje.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA