Home Vijesti Summer Coloured festival za djecu

Summer Coloured festival za djecu

376
0

Na trgu Srđana Aleksića organiziran je prvi Summer Coloured festival na kojem su izložene plakate sa konkursa „Osmjeh sa plakata“.

Organizatori ističu da je zamisao festivala da temu emocija i boja povežu i da kreiraju zabavni sadržaj za djecu i mlade.

“U okviru ovog programa predstavili smo najprije izložbu plakata i svih radova koji su se pojavili na konkursu “Osmjeh sa plakata”, za najbolji plakat i za zvanični plakat ove manifestacije. Čestitam svima koji su dobili nagradu, koji su pohvaljeni i svima koji su učestvovali i na taj način nam pomogli da ova manifestacija dobije neki smisao. U programu učestvuje i šminkerka Irma sa kojom zajedno promovišemo Face art za djecu, promovišemo i jedan mladi brendi Kiki-Knot šarenih narukvica, koji su se nekako uklopili u naš koncept.”, istakla Fatima Durović.

Učesnici konkursa naglasili da bi voljeli da ovaj festival bude tradicija.

“Ja sam jedan od učesnika Summer Coloured festivala, osvojio sam drugo mjesto ui stvarno mi je velika čast da sam učesnik u ovakvom novom projektu koji se do sada nije desio i nadam se da će ovo da se nastavi i da bude tradicija koja će iz godine u godinu da bude sve veća i bolja.”, kazao Džemil Ljajić.

Grupa mladih srednjoškolaca pomogla je da se organizira veći dio programa.

“Ovaj festival je bio potreban nama mladima kao prvo, da bismo iskazali svoja osjećanja kroz razne boje i aktivnosti. Djeci smo crtali razne face-art likove i modele. “, istakla Semina Rebronja.

Summer Coloured festival organizirao je centar za djecu i mlade „Duga“.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA