Gost dnevnika Sadžak televizije dr. Muratović

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost dnevnika Sandžak televizije bio je prodekan Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru prof.dr. Admir Muratović. Dr. Muratović ističe da je Fakultet za Islamske studije najstarija visokoškolska ustanova u regionu, mora svake godine naći način da to opravda pa je i ove godine jedna novina.

“Ekonomska situacija je najvažniji segment kada je u pitanju organizacija bilo čega. Primjetili smo da postoji veliki broj studenata koji su zaista veliki kapaciteti ali taj ekonoski dio učini da oni izaberu prioritet da odu kako bi zaradili novac. Oni se vrate ali pak i ne vrate a to je veliko pitanje. Naravno, suočavajući se sa tim izazovom, brojnih drugih aktivnosti i mjesta gdje bi mogli taj novac da utrošite, mi smo ove godine odlučili i uspjeli zahvaljujući Dekanu Enveru Giciću i menadžmentu, da obezbjedimo 40 stipendija za brucoše. To su stipendije za cijelo školovanje od 4 godine na sva 4 studijska programa. Postoje određeni uslovi i oni koji su spremni da ih ispune. Prosjek 8.00, da imaju položene ispite u Septembru za predhodnu godinu. Ovo je čak i prilika za one koji žele studirati nešto drugo i studirati dva fakulteta. Mi ćemo ih tretirati kao naše studente pa čak i da već studiraju na nekom fakultetu”, kazao je prodekan FIS-a, prof. dr. Muratović.

Ovo je velika olakšica i za studente i za njihove roditelje, smatra dr. Muratović.

“Naša školarina nije velika ali kada pogledamo ekonomsku situaciju i kako ovdje narod živi, ja sam siguran da je to velika investicija za veliki broj porodica. Na taj način zaista smo želeli da izađemo u susret onima koji žele studirati na FIS-u, i da to mogu učiniti. Pozivam zato sve da se jave jer je broj ograničen. Nije tu ostalo još puno ali ako bude veliki broj prijavljenih, mi ćemo se potruditi da obezbjedimo i više od 40 stipendija. U svakom slučaju, to je naš doprinos, da mladi završe fakultet i da se obrazuju. Nudimo šansu mladim ljudima da ostanu ovdje. Naša je namjera da motivišemo mlade da ostanu ovdje. Jednog čovjeka da zadržimo i to možemo smatrati uspjehom”, završava prodekan FIS-a, prof.dr. Muratović.

U drugom upisnom roku, dokumenta se predaju u periodu od 1. do 15. septembra, a prijemni će biti organiziran 16. septembra 2019. godine u 10h.

https://youtu.be/1WafAOIYXDg

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img