Home Vijesti Septembarski upisni rok na Internacionalnom univerzitetu

Septembarski upisni rok na Internacionalnom univerzitetu

413
0

Poslije prvog upisnog roka koji je bio 7. jula, na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru otpočeo je i drugi, septembarski, upisni rok za upis na osnovne akademske studije za školsku 2019/2020. godinu.

Prema riječima prof. Envera Međedovića, Internacionalni univerzitet ide uzlaznom linijom što se ogleda u tome da se sve više svršenih srednjoškolaca odlučuje za ovu visokoškolsku ustanovu.

„Što se tiče prvog upisnog roka, zaista smo ove godine pomerili granice i preko 30% više kandidata se prijavilo u orvom upisnom roku u odnosu na prethodnu školsku godinu. Zainteresiranost je bila apsolutno na svim smjerovima koji se mogu upisati na našem univerzitetu.“, istakao prof. Međedović

Drugi upisni rok je zvanično počeo od ponedjeljka i trajaće do 20. septembra.

„Prijemni će biti 21. septembra, polagat će se u 11h što je inače vreme u kojem se kod nas polaže prijemni ispit. Mjesta ima na većini smjerova ali na određenim smjerovima je ostalo veoma malo mjesta, kao što su smjerovi za vaspitače i pojedini smjerovi na filološkim naukama.“

Rezultati prijemnog ispita će biti objavljeni 23. septembra a zainteresirani srednjoškolci se mogu upisati na neki od 11 smjerova sa 6 Departmana.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – Adaleta Sejdović – Hamzić