Home Vijesti Krojaču iz Novog Pazara zaplenjeno 5000 “adidas” i “nike”nalepnica

Krojaču iz Novog Pazara zaplenjeno 5000 “adidas” i “nike”nalepnica

944
0

Carinici su danas prilikom ulazne kontrole na Gradini zaplenili 5.000 etiketa robnih marki “adidas” i “nike”, saopštila je Uprava carina.

Samolepljive i platnene etikete pomjenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa, na saobraćajnoj liniji Istanbul – Novi Pazar.

On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao dve hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću.

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplijenjenim etiketama mogao da brendira 5.000 komada različitih odjevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti.

Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tone tekstila.

Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata.

SANA