Home Vijesti Bruno Vifuaviwili stigao iz Australije u Novi Pazar – sve spremno za...

Bruno Vifuaviwili stigao iz Australije u Novi Pazar – sve spremno za boks spektakl

409
0

Bokserska groznica uvelike trese Novi Pazar. U dvorani Pendik 31. avgusta sve ljubitelje sporta očekuje pravi bokserski spektakl, kakav još nije viđen u Srbiji, najavljuju organizatori iz Kuč boxing promocije. Šerif Šeka Gurdijeljac braniće titulu internacionalnog IBF prvaka protiv Bruna Tarima Vifuaviwilija. Upravo on stigao iz Australije u Novi Pazar, pun impresija istakao da je spreman. Ono što je pomalo začudilo sve prisutne jeste konstatacija njegovog tima i njega da nikada nisu gledali Šerifa Šeku Gurdijeljca, da ih ne zanimaju protivnici, te da se fokusiraju na što bolju spremnost svog borca za meč.

Iz Kuč boxing organizacije ističu da je skoro sve spremno za spektakl koji je na programu za četiri dana, te da se iskreno nadaju da će Gurdijeljac uspijeti da odbrani pojas prvaka.

Uslijedio i poziv svim ljubiteljima sporta, a naročito boksa da dođu i podrže najboljeg domaćeg boksera do još jednog velikog uspjeha. U subotu veče će, pored glavne borbe gledaoci moći da uživaju u borbama i mlade Saide Bukvić, Ajle Lukač, Ersana Gurdijeljca, kao i povratnika u ring Džemila Ćosovića.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA