Stubići u ulici “Stevana Nemanje” uklonjeni?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Taman kada su se pješaci u centralnoj gradskoj ulici u Novom Pazaru počeli navikavati na oslobodjene trotoare, poslednjih dana primjetna je praksa da pojedinjeni zakupci lokala uklanjaju stubiće a kao razlog navode da jedino tako mogu dopremiti robu. Pokušali smo da kontaktiramo direktora JP za uređivanje građevinskog zemljišta Muja Šaćirovića kako bi saznali da li će se i kada nastaviti dalje postavljanje stubića, te šta će preduzeti kako zakupci lokala ne bi više uklanjali zaštitne stubiće, međutim odgovor nismo dobili, jer kako nam je rečeno, direktor je na sastancima.

Kako se radi o jednoj od najprometnijih ulica u gradu, potrebno je obezbjezditi sigurno kretanje pješaka i vozila, kažu građani sa kojima smo razgovarali.

“To je generalno problem našeg grada. Gradska uprava je napravila dobar posao postavljanjem stubića ali moraju to uraditi sa obe strane kolovoza,”;

“Ja dolazim iz inostranstva i mnogo mi se sviđa ovo što su uradili. Posebno za žene sa djecom i stare ljude. Ali ovo govorim već 20 godina i stvar oko trotoara je najveći problem policije. Kažnjavanje je neophodno a ujedno je i najjači adut za saobraćaj. Gradska uprava je uradila puno i mi to vidimo ali teško jer je krenulo i stalo odjednom, vidite i sami”, kazali su građani.

Zbog velikog broja nepropisno parkiranih automobila na trotoarima duž ulice Stevana Nemanje u Novom Pazaru, uveliko je otežano ili čak skroz onemogućeno sigurno kretanje pješaka. Oni su prinuđeni da zaobilaze parkirana vozila na trotoarima i time sebe dovode u opasnost, zbog čega je dalje postavljanje stubića nužna potreba.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img