Home Vijesti Djelimično uspješan sportski vikend za sandžačke sportiste

Djelimično uspješan sportski vikend za sandžačke sportiste

303
0

U sklopu drugog kola Srpske lige zapad fudbaleri Tutina gostovali su ekipi Sloge 33 sa Petrovca na Mlavi. Domaćin je slavio rezultatom 3:2, iako su se fudbaleri Tutina dva put vraćali u meč. Treba istaći i da su gosti na samom početku drugog poluvremena ostali bez ključnog igrača ekipe Amela Hota koji je u 47. minutu zaradio crveni karton. Iako ravnopravan rival, fudbaleri Tutina nisu mogli više od 3:2.

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić osvojio je dve titule prvaka Srbije na dvodnevnom državnom šampionatu u Kruševcu.

On je prvog dana slavio na 1.500 metara sa tri minuta i 45,63 sekundi, a drugog je bio najbolji na 800 metara ličnim rekordom od minut i 50,80 sekundi.

Novopazarka Teodora Simović postala je šampionka Srbije na 5.000 metara vremenom od 16 minuta i 32,82 sekunde, a prethodno je trijumfovala i na Rumskom polumaratonu, gde je stazu od 21,1 kilometara prešla za jedan čas i 17,41 minuta.

Sjeničanin u dresu Beogradskog atletskog kluba Asmir Kolašinac pobedio je u Kruševcu u bacanju kugle hicem od 19,80 metara, ispred drugoplasiranog Armina Sinančevića iz prijepoljskog Poleta sa 19,51.

NIS otvorena škola tenisa za najmlađe pod sloganom “Budućnost na delu” održana je treći put u Novom Pazaru, a okupila je nekoliko desetina dečaka i devojčica.

Promoter manifestacije bila je najbolja teniserka Srbije u uzrastu do 16 godina Fatma Idrizović iz Novog Pazara, a sa decom je radio i trener Dragan Ilić.

Školu tenisa na Trgu Srđana Aleksića organizovali su Teniski savez Srbije i Kompanija NIS, u saradnji sa Centrom za decu i omladinu Duga i Sportskim savezom Novi Pazar.

Vijesti: Hamza Škrijelj, Miljan Minić