Home Vijesti Nastavljeni radovi na džamiji u naselju Ćeremidžinica

Nastavljeni radovi na džamiji u naselju Ćeremidžinica

998
0

Radovi na džamiji u naselju Ćeremidžinica završavaju se u dogovorenom vremenskom periodu. Završena vodovodna i električna instalacija, u toku je malterisanje unutrašnjeg dijela džamije a očekuje se i stolarija za prostorije dječijeg vrtića Reuda.

Prema riječima predsjednika građevinskog odbora nakon pauze zbog visokih temperatura, radovi se nastavljaju punim kapacitetom.

„Trenutno se radi malterisanje u džamiji, majstori aktivno rade evo već 2-3 dana a prije toga smo odradili električnu i vodovodnu instalaciju, kada završe sa malterisanjem u planu je da radimo grijanje i košuljicu nakon čega nastavljamo dalje. Očekujemo da nam za nekoliko dana stigne i stolarija za prvi sprat gdje će biti dječiji vrtić Reuda.“ istakao hfz. Haris ef. Hadžić.

On se zahvalio donatorima koji prikupljaju novac za još jedan dio zemljišta kako bi džamija dobila neophodno dvorište.

„Džamija je bila dosta skučena a prostorom i bila je smještena na oko 3 ara, mi smo otprilike kupili još toliko, napominjem da nismo još uvijek platili cijeli plac pa oni koji žele da uvakufe dio svog imetka mogu to učiniti ovdje. Džamija je tek sada dobila svoju avliju gdje će se igrati naši mališani iz vrtića a istovremeno ćemo dvorište koristiti za parking, dženaze namaz, džematska druženja i ostale aktivnosti.“

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA