Home Vijesti Sve je spremno za najbolju boks reviju u državi

Sve je spremno za najbolju boks reviju u državi

360
0

Dvorana Pendik u Novom Pazaru posljednjeg dana avgusta biće mjesto za najveći sportski spektakl u državi. U organizaciji Kuč boxing promotion upriličit će se revija, kažu organizatori, kakvu Srbija još uvijek nije vidjela. Pet novopazarskih boraca te večeri imat će najozbiljnije mečeve u svojim karijerama, a među njima i prvo ime Šerif Šeka Gurdijeljac ukrstit će pesnice sa Brunom Vifuaviwilijem, jednim od najopasnijih boksera IBF federacije u borbi za odbranu pojasa internacionalnog IBF prvaka. Eventualna pobjeda na tom meču Šerifa će uvrstiti u 15 najboljih boksera na svijetu. Ispred Kuč boxing organizacije Adnan Bihorac istakao da će ovo biti najteži ispit za Gurdijeljca, pozvavši tom prilikom ljubitelje sporta da u što većem broju dođu i podrže naše borce.

Saida Bukvić te večeri imat će do sada najozbiljniju borbu u boksu. Evropska i svjetska prvakinja u kik boks disciplini lou kik ovoga puta bez rada nogu, u ringu na pesnice pokušat će ostvariti svoju najveću pobjedu. Njen brat i trener Sedad Bukvić istakao da se naporno pripremala, te da smatra da je spremna za ovakav ispit.

Iako iskusnija i dosta starija protivnica, Saida obećava pravi rat, istakavši da ništa manje nije spremna.

Boks spektaktl održat će se 31. avgusta sa početkom u 19h. Za sportiste i veterane boksa organizirana je posebna tribina. Svi su dobrodošli.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA