Home Rubrike Vijesti Prodaja polovnih udžbenika na novopazarskim ulicama

Prodaja polovnih udžbenika na novopazarskim ulicama

624
0

Pijačni dan mnogi su iskoristili i za kupovinu školskog pribora. Profesor u penziji koji na trgu prodaje polovne knjige istakao da im problem predstavlja to što se svake godine za određene razrede mijenja plan i program rada i mnoge knjige više ne važe.

Ranijih godina je prodaja bila mnogo bolja nego sada, možda će biti sada posle 25. jer mi smo navikli da se udžbenici kupuju obično pred sam početak školske godine. Problem je možda i u tome udžebici za 2. i za 6. razred ne važe jer je novi program a prošle godine je novi program bio za 1. i 5. razred, iduće godine za 3. i 7. tako da se svake godine mijenja.”, ističe Mulaz Bahović

Cijene kompleta knjiga ističe pristupačne a pored učenika osnovnih škola, polovne knjige mogu kupiti i srednjoškolci.

“Komplet je od 35 do 60 eura, zavisi koji razred je u pitanju. 7. razred naprimjer ima oko 20 knjiga, svaka knjiga da je po 2 eura to je 40 eura, a niko neće novu knjigu da proda za 2 eura. Možda negdje ima i jeftinije ali ja sada pričam u svoje ime.”

Školske knjige se na ovim mjestima mogu kupiti više nego upola jeftinije, pa roditelji ovu pogodnost koriste već godinama.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

Previous articleZbog visokih temperatura slaba prodaja na Novopazarskoj pijaci
Next articleKad opština neće – porodica Pramenković krenula u izgradnju mosta na rijeci Pečaonica