Mještani sela Jošanica traže rješenje problema koji postoji već dvije godine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mještani sela Jošanica u Novom Pazaru već dvije godine kako ističu imaju problem sa vlasnikom parcele koja se nalazi u blizini njihovih kuća a koju vlasnik koristi za skladištenje drva.

Mještani ističu da to stvara veliku prašinu i buku te da imaju i sudsko poravnanje u kojem stoji da se na toj parceli ne smije stvarati buka niti raditi bilo šta što uznemiruje mještane koji se nalaze u blizini.

“Moj problem je prašina od kamiona, velika su drva tu, ukotili su se psi, zmije i razne životinje. To su sve činjenice za koje imam svedoke, ose su ispecale njegove vozače. Drugi dan Bajrama zmija je ušla u hodnik, za sreću žena je vidjela kako ulazi ispod zamrzivača i izbacio sam je ali to su vidjela unučad, shana i žena i veliki je stres sada živjeti tu, a sve je prouzrokovalo to što su se na toj parceli nagnijezdile razne životinje, ne smijemo uvečer da izađemo, žene razgrnu veš, psi ga pocijepaju, ne smijem da odem do plasteniika hoće da nas iskomataju tako da nam to stvara veliki problem.”, istakao Ljutvo Šemsović

Naglašavaju da oni samo žele da se problem riješi te da nemaju ništa protiv da se ti radovi nastave ali kada se naprave adekvatni uslovi za to. Pokušali smo dobiti i komentar vlasnika parcele ali odgovor na poziv nismo dobili.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img