Home Rubrike Vijesti Asocijacija Prosvjetara Sandžaka bila učesnik u projektu „Digitalni pogon“

Asocijacija Prosvjetara Sandžaka bila učesnik u projektu „Digitalni pogon“

453
0
Asocijacija Prosvjetara Sandžaka bila učesnik u projektu „Digitalni pogon“

Asocijacija Prosvetara Sandžaka bila je učesnik u projektu „Digitalni pogon“, čiji je organizator Novosadska novinarska škola, a koji je upriličen na Kopaoniku. Nastavnici iz cijele države uzeli su učešće u projektu, a sve u cilju poboljšanja obrazavanja medijske i informatičke pismenosti. Kako prepoznati lažne vijesti, kako na najbolji mogući način plasirati informaciju, samo su neke od stvario koje su učenici osnovnih škola, ovoga puta po prvi put iz Novog Pazara, imali prilike da čuju i nauče. Ispred Asocijacija prosvetara Sandžaka Bahrija Sijarić istakao zadovoljstvo i poručio da je ovakav vid usavršavanja samo početak, te da slijede još veći projekti u skorijem vremenu.
Ispred ASOCIJACIJE PROSVETARA OPŠTINE SJENICA Murat Ljajić za kamp ima samo riječi hvale, ističe da se nada da će u skorijem periodu biti još sličnih projekata, a sve u cilju usavršavanja i nastavnog kadra, ali i oplemenjivanju znanja učenika, što je i glavna misija ovih druženja.
prof. dr. Dubravka Valić-Nedeljković jedna je od osnivačica NOVOSADSKE NOVINARSKE ŠKOLE. Nakon skoro dvije i po decenije postojanja i djelovanja ova škola djeluje kao jedna od najjačih nevladinih organizacija u državi. Dala je svoje plodove i u obrazovanju, pa je medijska pismenost danas jedan od sastavnih dijelova obrazovanja u prvim i drugim razredima brojnih gimnazija.
A učenici zadovoljni i usvojenim novim saznanjima, ali i novim prijateljstvima, izrazili želju da budu dio kampa i idućih godina.

Previous articleMuftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević održao hutbu u džamiji Ahmed Vojvoda
Next articleOdržana Izborna skupština Bošnjačke nacionalne fondacije – Muftija Kujević novi predsjednik