Home Vijesti Održana treća redovna sjednica SO Sjenica

Održana treća redovna sjednica SO Sjenica

532
0

U Domu kulture u Sjenici organizirana je treća redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica.

Na sjednici je izabran zamjenika predsjednika opštine Vojo Trmčić, konstatovana je i verifikacija mandata novog odbornika Husa Čolovića, za člana OV-a izabran je Branimir Balšić. Novi odbornik u Skupštini opštini Sjenica je i gospođa Stana Slavković, a za zamjenika predsjednika Skupštine opštine Sjenica izabrana je Belma Talović.

Iz opozicije ukazali na propuste preko odborničkih pitanja.

“Koliko je iz opštinskog budžeta plaćena manifestacija “Sjenica otvorenog srca” koja je završena prije par dana? Mi imamo nezvanična saznanja koja smo dobili od proverenih izvora da je za te potrebe potrošeno blizu 100 hiljada eura. Mišljenja smo da ta manifestacija treba da se održi ali prikladno našem budžetu, nešto simbolično. Bolje je bilo da su se ove pare potrošile za vodovod i kanalizacije za naše građane koji to nemaju, ali skupštinska većina je tako odlučila i neka vam bude. Drugo pitanje je koliko je koštala izgradnja radova i asfaltiranja puta Dubnica-Medare, zašto i dalje pljačkate građane opštine Sjenica? Uzimate im hiljade i hiljade eura za izgradnju ove dionice a svedoci smo da je predsednica Vlade javno u rekla da je prikupljanje novca građana za izgradnju puteva nezakonit čin.”, istakao Fadil Nikšić

Odbornik SPP-a Fadil Nikšić naglasio da su greške koje vladajuća koalicija ponavlja ustaljene.

“Ne poštuje ni statut opštine Sjenica, ne poštuje ni odbornike, ni odborničke klubove. Današnja sjednica je morala da se zakaže samim tim što je istekao rok od tri mjeseca. Ništa spektakularno nije bilo, mi smo kao i uvijek učestvovali konstruktivno u raspravi.”

Skupština je završena odborničkim pitanjima koja se zahtijevaju za tačke dnevnog reda na sledećoj Skupštini opštine Sjenica.