Muftija sandžački hfz. Kujević primio predstavnike sandžačke dijaspore

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 07. 08. 2019. godine, Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević priredio je sa saradnicima prijem za predstavnike sandžačke dijaspore koji žive u zemljama zapadne Evrope i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u sjedištu Muftijstva sandžačkog u Rožajama.

Muftija Kujević je upoznao prisutne sa radom Muftijstva sandžačkog sa posebnim osvrtom na rad na jugu Sandžaka. Izrazivši zahvalnost svim pojedincima i institucijama koji stoje uz slobodarski diskurs pokreta koji se rodio u bošnjačkom narodu, vjerujući da će sve eventualne prepreke na putu ostvarivanja svih individualnih i kolektivnih prava biti prevaziđene, imajući u vidu pozitivan proces integracija prostora Sandžaka i država u kojima se nalazi ova historijska evropska regija.

Gosti su se kroz svoje konstruktivne diskusije i pitanja interesirali za rezultate koji su postignuti do sada kroz rad vjersko nacionalnih institucija koje imaju za cilj i obavezu da nadoknade sve nedostatke i potrebe muslimanskih naroda ovdje na Balkanu, a posebno Bošnjaka.

Druženje je kasnije nastavljeno u prelijepom ambijentu prirode koju je Allah dao u rožajskom kraju uz bratski muhabet i dijalog.

        

Informativna služba Muftijstva sandžačkog

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img