Home Vijesti Sjeničanku vatrenim oružjem napao komšija

Sjeničanku vatrenim oružjem napao komšija

500
0

Nakon što je 6 godina trpela maltretiranja od svog prvog komšije sjeničanka Ajla Sejdović Šabaredžović odlučila je da slučaj prijavi policiji, nadajući se da će tako riješiti problem. Međutim kako navodi njene muke tek tada počinju.

Kada je slučaj prijavila policiji komšija je počeo da pored nje maltretira i njenu djecu, govoreći da će ih iseliti kao što je to uradio i sa prethodnim komšijama koji su živjeli u toj kući.

„Ja sam čula djecu kako vrište, mislila sam da su možda uključili kosačicu koja je bila ispred, međutim kada sam izašla isped vidjela sam kako komšija vuče mog sina koji ima 9 godina dok je ovaj mlađi držao brata za ruku. On ih je vukao iz naše avlije govoreći da će ih isterati, mene je u početku bilos trah ali ja sam morala da zaštitim svoju djecu, polako sam prišla i pitala šta je problem, da nisu djeca galamila, da nisu loptom gađala? On je reagovao tako što je mene udario pesnicom u predijelu zatioka nakon čega sam ja izgubila svijest. Dolazila sam svijesti kada me on već vukao preko ulice u njegovu avliju, nisam mogla da skontam o čemu je riječ jer nismo imali problem s njim, nismo ga provocirali, niti bilo šta, čak smo mu pomagali.“, ističe gospođa Šabaredžović

Pokušavajući da se odbrani od nasrtaja komšije i njegovog brata, u samoodbrani gospođa Šabaredžović je udarila dotičnog Faika nakon čega su oni upotrebili vatreno oružije, navodi gospođa Šabaredžović.

„Samo je rekao idi donesi pušku da ih pobijemo od najstarijeg do najmlađeg, da nijedno ne ostane. Ja sam mislila da neće , oni su se udaljili i mi smo mislili da je to gotovo. Bili smo u dvorštu kada su oni istrčali sa puškom iz kuće, Faik je dodavao metke Hakiji koji je punio pušku. Oni su već ušli kod nas u avliju a moj muž i brat su ih izguravali iz avlije. Moj muž je držao za cijev od puške da ne bi pucao, meni je beba istrčala tu jer su bila otvorena vrata, ja sam potrčala i samo što sam ga gurnula u kuću on je pucao na mene.“

Komšija koji je pucao na njih je od tada u bekstvu a porodicu Šabaredžović će do njegovog pronalaska čuvati policija. Za sada informacije o ovom slučaju nisu dostupne javnosti, poručili iz MUP-a.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA