Home Vijesti Novopazarka Edita Radetinac prokomentarisala saopštenje PU Novi Pazar

Novopazarka Edita Radetinac prokomentarisala saopštenje PU Novi Pazar

515
0

Nakon press konferencije na kojoj je novopazarka Edita Radetinac govorila o verbalnom i fizičkom napadu koji se desio u prostorijala Policijske uprave Novi Pazar saopštenjem za javnost obratila se i Policijska uprava, demantujući navode gospođe Radetinac.

„Obaveštavamo Vas da su netačni navodi četrdesetdvogodišnje E. R. da su je policijski službenici pretukli u zgradi Policijske uprave Novi Pazar. Naprotiv, E. R. koja je 31. jula došla u PU Novi Pazar, kako bi njen sin preuzeo ličnu kartu, napala je tom prilikom dve policijske službenice.

Ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vređala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika. Ona je tada napala još jednu policijsku službenicu i nanela joj povrede u predelu ruku, koje je konstatovao i dežurni lekar u bolnici u Novom Pazaru.

O ovom događaju obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, čiji je tužilac naložio da se osumnjičena E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Napominjeno, da E. R. nije podnela pritužbu na rad policijskih službenika, iako joj je ta mogućnost predočena, niti je dostavila bilo kakvu zdravstvenu dokumentaciju koja potvrđuje njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede” – navodi se u saopštenju Policijske uprave Novi Pazar.

Gospođa Radetinac prokomentarisala navode iz PU kazavši da je to još jedna neistina u nizu.

“Moj komentar je da su to sve neistine, nakon 6 dana se MUP oglašava zato što je vidio da je narod stao na noge i kada je vidio narod šta se tu dešava. Ja sam nakon svega što se desilo otišla da podnesem tužbu gdje je meni rečeno “Izađi, budi zahvalna što nisi uhapšena”, to je neistina i laž.”, istakla Edita Radetinac

Njeno svjedočenje potvrdio i petogodišnji sin koji je bio očevidac napada.

“Vukli su majku, htjeli da je uhapse, onesvijestila se, ja sam se pomokrio i plakao. Nisu mi dali vodu, bio sam gladan. Majka je bila na saslušanje i nismo je vidjeli 3 sata.”

Gospođa Radetinac najavila da će u petak biti organiziran protest, zatraživši podršku građana.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA