Home Vijesti Ugrožena bezbijednost mještana koji svakodnevno prelaze most u Selakovcu

Ugrožena bezbijednost mještana koji svakodnevno prelaze most u Selakovcu

376
0

Most u Selakovcu koji je nekoliko stotina metara udaljen od osnovne škole “Avdo Međedović” već duže vrijeme je u lošem stanju i nebezbijedan je za pješake i vozila.

Mještani naglasili da su nekoliko puta sami popravljali most kako bi ostao funkcionalan.

“Već godinama imamo problem sa mostom, stave se daske koje istruhnu vremenom i onda mještani krpe kako bi djeca nekako prolazila, cijelo Varevo prelazi preko tog mosta, djeca idu u školu a jedini most je kod novog puta i ovaj. To je ta ćuprija koja spaja mještane, mnogo auta su ljudi oštetili, zaglave se u propale daske, obraćali smo se nadležnima koji su govorili biće i tako dan po dan, godina po godina, muči se cijelo naselje. Nadamo se od opštine da oni to riješe, jedini most je bio iznad koji je srušen i koji je veliki problem pravio, sada je ostao ovaj. Može se trpet sada ali kad djeca podju u školu bit će još viši problem”, istkakao Mirsad Hećo

Oni dodaju da sami neće uspjeti još dugo da popravljaju ovaj most jer je konstrukcija propala i svakim danom je situacija gora. Ovaj most je itekako važan za mještane jer tokom cijele školske godine strahuju za svoju djecu koja prolaze ovim mostom.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA