Home Vijesti Gost Dnvenika predsjednik i trener FK Sandžak u New Yorku Kemal Hot

Gost Dnvenika predsjednik i trener FK Sandžak u New Yorku Kemal Hot

358
0

Gost Dnevnika Sandžak televizije bio je predsjednik i trener FK Sandžak u New Yorku gospodin Kemal Hot. Bošnjaci u Americi jako dobro su organizirani, aktivni u gotovo svim sektorima, a od nedavno postižu i dobre rezultate na polju sporta, u ovom slučaju najvažnije sporedne stvari na svijetu – fudbala. Prošle sezone sa rekordnom gol razlikom i zauzetim prvim mjestom obezbijedili sebi plasman u 3. Cosmopolitan ligu, a uz to i osvojili State Cup, inače fudbalski kup države New Yorka, savladavši do tada ekipu bez premca.

“FK Sandžak osnovan je 2014. godine. Takmičio se na lokalnim turnirima u Americi. Trebalo je malo vremena, sazrijevanja, kao i čekanje nekih igrača kako bismo krenuli u neki veći pohod. Trenutno, FK Sandžak je svoju prvu ligašku sezonu počeo igrati 2018-te godine na 2019-tu. U 4. Cosmopolitan ligi se takmiči, a koja je jedna od 5 najjačih liga amaterskog fudbala u Americi, tako da igramo jaku ligu. Ove godine, ako Bog d, idemo u treći rang jer smo zauzeli prvo mjesto. Naša ekipa je bez poraza završila sezonu sa gol razlikom od 61 postignut i samo 9 primljenih golova. Veliki rezultat koji smo ostvarili 2019-te godine je što smo osvojili State Cup, inače kup države New York, pobijedivši do tada ekipu Keljmendi koja je bila bez premca”, ističe Hot.

Velika aktivnost Bošnjaka na svim poljima, podvlači Hot. Zajedno u jednom timu sa jednim velikim ciljem. Kao takvi, imaju podršku od mnogih ljudi, biznismena, prijatelja i porodice. Osjeti se zadovoljstvo što se ime Sandžak prostire i američkim sportom.

“Mi kao Bošnjaci Sandžaka i Bosne zajedno smo i radimo skupa na svim poljima, kako u Islamskoj zajednici, tako i na fudbalskim terenima, udruženjima. Naš FK Sandžak proistekao je iz naše Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku. Najviše podrške smo dobili upravo tu, ali i iz svih drugih udruženja. Na našim utakmicama dođe na stotinu ljudi, mnogo djece i roditelja. Uživamo i veliku podršku i kod ljudi koji imaju jake biznise, daju na svim poljima, daju od opreme do novca. Imamo, rekao bih, jedan skroman budžet, ali kojem bi zavidio svaki sandžački klub”, istakao je Hot.

Cijeli razgovor pogledajte na linku u nastavku.

SANA – Hamza Škrijelj