Home Rubrike Vijesti Slučaj napada na novinara u BNV-u će biti procesurian pred Sudom u...

Slučaj napada na novinara u BNV-u će biti procesurian pred Sudom u Novom Pazaru

748

Povodom napada na direktora Sandžak Televizije Salahudina Fetića u prostorijama Bošnjačkog nacionalog vijeća, iz Policijske uprave Novi Pazar, je saopšteno da je nakon prijave od strane Fetića Policija identifikovala, privela i saslušala napadača Ertana Pulića.

Predmet je proslijećen dežurnom tužiocu Osnovnog suda u Novom Pazaru, koji je predmet predmet stavio u dalju pravosudnu proceduru pred ovim sudom.

Fetić je putem maila od NUNS-a zatražio i dobio pravnu podršku i pomoć kako bi ovaj slučaj bio rješavan po hitnoj proceduri, obzirom da se radi o napadu na novinara prilikom vršenja novinarske dužnosti.

Policija je u svom dopisu potvrdila da je u prostorije BNV-a došla po pozivu Fetića i da je Fetić dobrovoljno pošao u PU radi davanja izjave, te da nije bilo privođenja, demantujući lažnu vijest koja je objavljena na sajtu liste „Samoopredjeljenje dr. Sulejman Ugjanin“.

 

Previous articlePrijepolje: Berba maline u punom jeku
Next articleAkademik Muamer Zukorlić za Politiku: JEZIK BOSANSKI OPASNOST ZA SRPSKI? (3. dio) / Pokušaji negacije imena jezika