Home Vijesti Opština Tutin zadužiće se kreditom za dodatnih 108 miliona dinara

Opština Tutin zadužiće se kreditom za dodatnih 108 miliona dinara

500
0

Na Dnevnom redu 23. redovne sjednice skupštine opštine Tutin našlo se 10 tačaka, od kojih ključne tačke Razmatranje prijedloga Odluke o konsolidovanom završnom računu budžeta opštine Tutin za 2018. godinu, te novo kreditno zaduženje opštine u visini od preko 108 miliona dinara.
Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja nezadovoljni novim zaduženjem, ističu da je dosadašnja praksa pokazala da su sva kreditna zaduženja u proteklom periodu nenamjenski trošena, a da se za većinu sredstava nikada nije obrazložilo kud su otišla. Predsejdnik opštine pravda novo zaduženje niskom kamatnom stopom.

Hot dodaje da je jedini način, kako kaže, da se napuni budžet taj da se proda gradsko građevinsko zemljište.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Tajip Đondić istakao da, kako kaže, kad god za nešto zafali novca to se zavede pod dotacije i dodatne naknade, a koje, ističe on, nikada nisu odbornicima objašnjene.

Raspravljalo se još i o Odluci o usvajanju Početnog likvidacionog bilansa Privrednog društva “Sandžak Invest” d.o.o. Leskova, a uslijedilo je razrješenje starih i imenovanje novih članova Opštinskog vijeća.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA