Priče iz Pfalzgrafenweilera: Mlada vlasnica “Balkan Grilla”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kad pomislite gdje biste to mogli jesti u Falcgrafenvajleru, da hrana podsjeća na pravu domaću, onda je to restoran “Balkan Grill”. Vlasnica osamnaestogodišnjakinja. Zanimljivo, i kome plaća kiriju, ali i to da li ovdje iznad Švarcvalda, kako smo rekli u malom Sandžaku, možete naručiti i pečenje. Odgovor je Da.

-Vodim restoran brze hrane, donere, pice, ćevape, a vikendom Balkan platu s raznim mesom. Imam pečenje i tad dolaze mnogi naši ljudi da jedu. Ovdje u Njemačkoj fali naše tradicije. Ima turske, italijanske, a mi imamo lijepu i ukusnu hranu i bitno je da i Nijemci vide i probaju. Oni mnogo vole pečenje, kaže Dalila Škrijelj vlasnica “Balkan Grilla”

I nije Dalila tek tako sama mogla početi biznis. Ljubaznost, to što je vrijedna i radna naučili je njeni roditelji, Sandžaklije. Pokazujući specijalitete sa svog prostora odakle su došli čuvaju tradiciju.

-Ovdje gdje živimo ima mnogo naših familija i svi se držimo zajedno. Svojim roditeljima plaćam kiriju. Nisam džabe ovdje. Moram i ja da se borim i njima da dajem jer ovo su oni stekli i ne mogu ja na gotovo da dođem i samo da zarađujem.

Dalila ima i poruku za vršnjake

-Bitno je uvijek da se radi. Iako su male pare bitno je da se zaradi. Da nikad nismo zavisni od nekog. Iako to nisu velike plate bolje malo nego ništa.

Čak se i burek može naći. Nije jednostavno opstati ali ova djevojka uspijeva.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img