Na inicijavu SPP-a kupuje se parcela za izgradnju škole u naselju Šutenovac

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Stranka pravde i pomirenja je prošle godine sa građanima Novog Pazara predala gradskoj Skupštini inicijativu za izgradnju osnovne škole u naselju Šutenovac. Na poslednjoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara donijeta je odluka o kupovini placa za izgradnju te škole.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Zećirović pohvalio je donijetu odluku i to što je usvojena inicijaticu koju je pokrenula opozicija i koju će vlast realizirati.

„Svi naši čelnici, rukovodioci i aktivisti na terenu su se zalagali kako bi ovaj projekat dobio u svojoj konačnici epilog kojem smo danas ovdje sudionici. Pozdravljamo ovu odluku, glasat ćemo svakako za ovu odluku, ovo je nešto što gradu Novom Pazaru, tom naselju i svim naseljima koja graniče sa tim naseljem veoma važno, roditeljima te djece, djeci kao i kompletnom sistemu osnovnog obrazovanja na nivou grada Novog Pazara, obzirom da imamo situaciju da u mnogim školama su odjeljenja jako prebukirana gdje broj učenika prelazi dozvoljeni maksimum, gdje nastavno osoblje ima poteškoće da na kvalitetan način realizira nastavu.“, istakao Edin Zećirović

Ministar Šarčević je nekoliko puta obećao da postoje sredstva te da se ona mogu povući i aktivirati kako bi se izgradila još jedna škola u Novom Pazaru.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img