Home Vijesti Prijepoljsko kulturno ljeto okupilo na hiljade turista

Prijepoljsko kulturno ljeto okupilo na hiljade turista

426
0

Zamišljeni projekat “Prijepoljsko kulturno ljeto” kao uvertira za svečano obilježavanje Dana opštine uspješno je realiziran, pa je opština Prijepolje okupila na hiljade turista iz dijaspore, okolnih država i gradova Srbije. Kao koncept zajedničkih manifestacija opštine Prijepolje, Doma Kulture i Turističke organizacije Prijepolje, gosti i građani Prijepolja mogli su uživati u smotri narodnog stvaralaštva balkanskih naroda pod nazivom: “Mostovi Balkana”, te manifestacijama “Đakonije sa tromeđe” i “Festival zanata”.
Na bini za izvođače ispred Doma Kulture nekoliko noći građani su imali prilike uživati u muzičkim performansima raznih grupa i izvođača, a noć uoči svečanog obilježavanja Dana opštine Prijepolje, publici se predstavila poznata pjevačica Ana Bekuta, na čijem se koncertu okupilo nekoliko hiljada ljudi. Sretan i ponosan što je sve proteklo, kako kaže, i bolje nego što je zamišljeno – predsjednik opštine Dragoljub Zindović zahvalio svima na podršci i doprinosu, uz želju da i u budućnosti Prijepolje bude prepoznat kao grad koji spaja ljude sa svih strana svijeta i nudi najbolje gostoprimstvo.

Lider najjače bošnjačke stranke u Prijepolju Samir Tandir poručio da je ponos vidjeti kako je Prijepolje ovih dana bilo centar Sandžaka i Zapadne Srbije, te da je bilo zadovoljstvo ugostiti ljude sa svih krajeva svijeta.

Inače, ovaj projekat podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i opredijelilo iznos od četiri miliona dinara.

SANA – Hamza Škrijelj