Home Vijesti Novi Pazar domaćin trećeg kola kupa Srbije u atletici

Novi Pazar domaćin trećeg kola kupa Srbije u atletici

343
0

Povodom trećeg kola kupa Srbije u atletici čiji je domaćin Novi Pazar na čelu sa AK Novi Pazar kao jednim od najuspješnijih klubova u državi, održana press konferencija u prostorijama dvorane Pendik. Preko 200 takmičara u raznim atletskim disciplinama odmjeriće snage, a domaći takmičari Elzan Bibić i Amela Terzić odradit će generalnu probu pred nastupaćuje evropske i svjetske smotre. Direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović istakao da će se grad Novi Pazar kao i uvijek pokazati kao izvrstan domaćin, te tim povodom pozvao sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše atletičare.

Naša najbolja atletičarka Amela Terzić spremna za predstojeću sportsku manifestaciju, koja će, prema njenim riječima, biti finalni test za predstojeće svjetsko prvenstvo u Dohi.

Direktor takmičenja Ermin Ziljkić istakao da je treće kolo kupa Srbije najmasovnije od svih do sada održanih kola, te da će biti kvalifikaciono za finale kupa Srbije koje će se također održati u Novom Pazaru, obzirom da atletski stadion pruža najbolje uvjete za sportske smotre takve vrste.

U sklopu trećeg kola kupa Srbije očekuje se i najveći sportski obračun u disciplini bacača kugle, gdje će direktnim duelom snage odmjeriti komšije, Asmir Kolašinac iz Sjenice koji je nedavno bacio normu za evropsko prvenstvo i Armin Sinančević iz Prijepolja, koji je rezultatom 20,05 metara sa samo 23 godine dostigao normu za evropsko prvenstvo u Parizu 2020. godine.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA