Home Vijesti Ekipa Mešihata sveukupni pobjednik 21. Sportsko-edukativnih susreta

Ekipa Mešihata sveukupni pobjednik 21. Sportsko-edukativnih susreta

390
0

Kao što je poznato ekipa Mešihata IZ-e u Srbiji je danas privela kraju svoje učešće na 21. sportsko-edukativnim susretima uposlenika Islamske zajednice koji su se održavale u Travniku od 01. do 04. jula.

Nakon današnjih finalnih utakmica ekipa Mešihata je osvojila zlatne medalje u košarci i odbojci a srebrnu u fudbalu.

Sa ukupno 142 boda u svim disciplinama ekipa Mešihata je osvojila prvo mjesto u sveukupnom plasmanu. Tim povodom dobila je sve čestitke i nakon preuzetih pehara, priznanja i medalja vratila se u rodni Sandžak. Vođa ekipe još od prvog dana, prof. Hadži Jonuz Džanković ističe da je ponosan i sretan što iz godine u godinu muftijstvo sandžačko ostvaruje velike rezultate na svim poljima.

Raspoloženje i fizička spremnost poklopili su se, kao i timski duh koji oduvijek krasi sportiste ispred muftijstva sandžačkog. Bodriti jedan drugoga, ostaviti srce na terenu i do posljednje sekunde igrati disciplinovano, recept su sa ostvareno sveukupno prvo mjesto.

U ponedjeljak zakazan je pobjednički prijem kod predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud-ef. Dudića, gdje će biti i svečano predat pehar koji oslikava najbolju sportsku ekipu muftijstava na Balkanu.