Home Vijesti Binasa Šabanović preslušala Kur’an pred Komisijom za hifz Mešihata IZ-e

Binasa Šabanović preslušala Kur’an pred Komisijom za hifz Mešihata IZ-e

1049
0

Novi Pazar pored toga što je prepoznatljiv kao najmlađi grad u Evropi, polako postaje i grad hafiza Kur’ana Časnog. Još jedna radosna vijest – mlada Binasa Šabanović preslušala cijeli Kur’an pred Komisijom za hifz Mešihata IZ-e u Srbiji. Veliki dan za nju, njenu porodicu i cijeli Sandžak. Kao takva, jedanaesti je kandidat koji preslušava hifz pred Komisijom. Predsjednik Komisije muftija sandžački hfz. Abdurahman-ef. Kujević mubareklisao je hafizi Binasi i njenoj porodici uz poruku da su najbolji oni koji u svojim prsima i glavama čuvaju Allahov Govor.

predsjednik Komisije za hifz muftija sandžački hfz. Abdurahman-ef. Kujević

Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan-ef. Malić poručio da je ovo veliki dan i velika vijest za cijeli grad i cijeli Sandžak, te da se prave vrijednosti moraju njegovati, a lijepe vijesti na sva vrata širiti.

direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan-ef. Malić

Muhafiza Šemsa Dacić ističe da je ponosna na činjenicu da je iz godine godinu sve više hafiza, a posebno žena sa tom titulom koje, po svojoj ulozi, kao majke odgajaju našu budućnost.

muhafiza Šemsa Dacić

Hafiza Binasa sretna, ponosna i zahvalna svima koji su joj pomogli da ostvari svoj san i bili uz nju sve vrijeme.

hafiza Binasa Šabanović

Hafiska dova i dodjela hafizname za okončan hifz pred Komisijom biće upriličena uskoro, gdje će predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud-ef. Dudić uručiti priznanje Binasi Šabanović.

SANA- Hamza Škrijelj

FOTO: SANA