Home Vijesti Ekipa Mešihata uzela učešće na 21. Sportsko-edukativnim susretima

Ekipa Mešihata uzela učešće na 21. Sportsko-edukativnim susretima

337
0

Ekipa Mešihata IZ-e u Srbiji i ove godine učestvuje na 21. Sportsko-edukativnim susretima imama i uposlenika islamskih zajednica koji se održavaju u Travniku od 01. do 04. jula, a pod pokroviteljstvom Rijaseta islamske zajednice u BIH. Ove godine na igrama učestvuje ukupno 13 ekipa iz svih muftijstava u BIH i Sandžaku. Ekipa Mešihata delegirana je u grupi A sa ekipama Rijaseta, mostarskog muftijstva i tuzlanskog muftijstva 2.

Prvog i drugog dana su odigrane utakmice po grupama i ekipa Mešihata je dobrim igrama u disciplinama futsala, košarke i odbojke bila najuspješnija u grupi, da bi danas uspjela da izbori finala u sve tri spomenute discipline. Juče je predstavnik Mešihata u stonom tenisu osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Finalne utakmice će se odigrati sutra, posljednjeg dana igara, a ekipa Mešihata ima velike šanse za osvajanje prvog mjesta u ukupnom plasmanu, obzirom na dobar rezultat u svim sportovima.

Treba spomenuti odličnu atmosferu u ekipi Mešihata kako na terenu tako i van njega, a koju tradicionalno predvodi fudbalska legenda profesor hadži Jonuz Džanković. Ekipa koja predstavlja Mešihat pokazala je visoke sportske, ali i moralne kvalitete u igri, za šta su dobili čestitke organizatora i članova drugih ekipa.