U Sandžaku počelo potpisivanje Peticije za ukidanje rijaliti programa

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Asocijacija prosvjetara Sandžaka počela je prikupljati potpise u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Priboju kako bi Skupštini Srbije predložili izmjene i dopune zakona o elektronskim medijima. Cilj je ukinuti ili barem ograničiti rijaliti programe  na tri sata dnevno a pritom se izboriti za uvođenje dječijeg programa. 

-Poziv svim institucijama od javnog značaja, svim građanima Novog pazara da prihvate i podrže jednu ovakvu peticiju kako bismo se oduprli agresivnom nastupu rijaliti programa na našim televizijama, kažu građani.

Građani su, kažu organizatori, pokazali da su spremni reći Ne i Stop rijaliti programima

-Smatram da je ovo akcija od izuzetne važnosti za naš grad, da smo kao građani Novog Pazara prepoznali pravu težinu ove akcije. Akciju je podržao i veliki broj ljudi iz civilnog društva, političkih partija što pokazuje da smo jedinstveni i da je ovo jedna zajednička platforma, naglašava Bahrija Sijarić predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka

Na nivou države peticiju provodi Udruženje građana „Srbija u pokretu“, a za ostvarenje cilja neophodno je prikupiti trideset hiljada potpisa.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img