Home Vijesti Fehratović u Skupštini Srbije o potrebama i važnosti komunalne milicije

Fehratović u Skupštini Srbije o potrebama i važnosti komunalne milicije

303
0

Poslanici Skupštine raspravljali su o Prijedlogu zakona o komunalnoj miliciji. Cilj Prijedloga zakona o komunalnoj miliciji je uvođenje komunalnog reda u gradovima i opštinama, a jedna od novina je rad u civilu. Tim povodom učešće u raspravi uzeo i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović koji je istakao da postoje situacije gdje komunalna milicija nije u mogućnosti sama riješiti problem, kao što je slučaj kod deponija. Tom prilikom osvrnuo se na Sandžak, gdje u svakom gradu ili opštini postoji po jedna deponija koja kvari cjelokupnu sliku i šteti životnoj sredini.

Podvukao i problem slabe opremljenosti vatrogasnih stanica, podsjetivši na ne tako davni slučaj kada su u vatrenoj stihiji odnijeti ljudski životi.

Generalno, istakao je dr. Fehratović, komunalna milicija će u mnogome doprinijeti povećanju svijesti čovjeka da se malo više povede računa o zaštiti životne sredine, o uređenosti prostora i na koncu da se sve dovede u jedan sklad. Međutim, podsjeća on, da bi se od građana zahtjevalo da poštivaju odredbe komunalne milicije, potrebno je obezbijediti im osnovne uvjete, kao što je, na primjer, dovoljan broj parking mjesta.