Home Vijesti Tradicionalna godišnja izložba studentskih radova i modna revija IUNP

Tradicionalna godišnja izložba studentskih radova i modna revija IUNP

521
0

U Velikoj sali Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru svečano je otvorena tradicionalna godišnja izložba studenata Departmana umjetnosti, uz modnu reviju na kojoj su predstavljeni radovi studenata umjetnosti na odsjeku za modni dizajn. Cilj izložbe i modne revije jeste predstavljanja akademske saradnje između nastavnog osoblja i studenata. Profesorica na Odsjeku za modni dizajn, dr. Pantelić kaže kako je ovo još jedna generacija na koju su ponosni i da su predstavili još jednu selekciju kvalitetnih radova.

“Ovo dočarava lepezu različitih aktivnosti koje imaju u toku akademske školske godine. Oblasti kao što su grafika, slikarstvo, crtanje, skulptura, ali i modni dizajn i tada se susreću sa ozbiljnim zadacima. Na svim odsjecima imaju složene zadatke. Iz godine u godinu mi uspjevamo da iznenadimo i u pristupu i u dizajnu likovne umjetnosti i dizajna”, kazala je prof.dr. Jasmina Pantelić.

Apsolvent Departmana umjetnosti, Lahira Šarenkapić kaže da bez podrške i porodice i profesora niko ne bi toliko napredovao.

“Imala sam pet modela, moja inspiracija su bile krinoline i velike haljine sa riševima i čipke. Moja najveća podrška su bili roditelji i profesori. Ovo je zaista veliki uspjeh gdje mi puno radimo ali se trud na kraju zaista isplati2, dodala je Lahira Šarenkapić.

Izložba će biti otvorena u narednih 15 dana tako da svi ljubitelji umjetnosti mogu pogledati.

SANA – Zerina Bojadžić

FOTO – SANA