Samoopredjeljenje traži ostavku Esada Džudže

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od uspostavljanja novog saziva Vijeća srpski državni organi konstantno pokušavaju da stave BNV u službu aktuelnog Vučićevog režima kaže Ahmedin Škrijelj tokom press konferencije liste „Samoopredjeljenje“, naglašava i da svaki kako kaže legitiman zahtjev Vijeća osuđuju prijetećim tonom, radi zastrašivajna bošnjačkog naroda, s ciljem da uvedu privremene mjere u BNV i stave ga pod svoju kontrolu kako bi suspendovali izbornu volju građana.

„Konstatujemo da je predsjednik BNV-a Esad Džudžo svojim ponašanjem aktivno uključen u taj proces, u skladu sa tim izborna lista „Samoopredjeljenje“ na današnjoj sjednici donijela je odluku kojom od Esada Džudža zahtjeva da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat vijećnika listi „Samoopredjeljenje“ u najkraćem mogućem vremenskom roku, kako bi se mandat dodijelio prvom narednom sa liste i kako bi se onemogućile neprijeteljske namjere vladajućeg Vučićevog režima.“, kazao Ahmedin Škrijelj.

Usvojen je kaže prijedlog odluke kojom bi se 28. septembar proglasio nacionalnim blagdanom Bošnjaka u skladu sa zakonom, te da će ovaj prijedlog biti uvršten u dnevni red prve naredne sjednice BNV-a.

Što se pitanja tiče, iako su ih novinari željeli postaviti gospodin Škrijelj poručio „Sljedeći put“.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img