Home Vijesti Organiziran Festival nauke u Tutinu

Organiziran Festival nauke u Tutinu

399
0

Festival nauke u Tutinu u narednim danima okupiće brojne učesnike iz države, ali i država regiona, koji će svim posjetiocima predstaviti svoje naučne eksperimente, oglede i atraktivna naučna dostignuća. Direktor Festivala Vahidin Ramičević tom prilikom poručio da je, iako mlad festival koji se održava tek drugu godinu zaredom, postao ozbiljna konkurencija mnoge većim festivalima ovakve prirode.

“Otkrivajući nauku kroz njene vrhunske domete, festival je do sada pridobio brojnu publiku. Do sada je u okviru ove manifestacije predstavljeno preko 35 koreografskih ostvarenja i na taj način je zaokupiljena velika pažnja šire javnosti”, rekao je Ramičević.

Ovogodišnji festival nauke održava se pod pokroviteljstvom kanadske ambasade u Beogradu i opštine Tutin.

“Glavni cilj inostrane politike Kanade je da podigne kvalitet školstva u zemljama u kojima ima prilike dati svoj doprinos. Zato se posebno radujem što sam danas ovdje”, istakao savjetnik Ambasade Kanade u Srbiji Brajan Ebel.

Radovi učesnika Festivala u narednim danima biće prezentirani u holovima srednjih škola za sve ljubitelje ogleda i naučnih eksperimenata.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA