Obilježen Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, volonteri Crvenog krsta Novi Pazar na šetalištu organizirali su promotivnu kampanju kako bi se podigla svijest o potrebi za redovnim davanjem krvi.

Vi znate da je od nove godine stupio novi zakon o transfuziološkoj gdje je među njima i naš kabinet za transfuziju krvi koji je pri Opštoj bolnici Novi Pazar, postao sada banka krvi, a mi kao organizacija Crvenog krsta smo u obavezi da dva puta mjesečno organizujemo akcije prikupljanja rezervi krvi. Evo ja bih iskoristila i ovu priliku da pozovem sve naše sugrađane a posebno mlade, jer mi smo najmlađi grad u Evropi po proseku starosti, da ta omladina dođe i da se odazove našem apelu jer ova krv koja se u našim akcijama ostaje za naše pacijente u našoj Opštoj bilnici.”, istakla Ljiljana Kostić

Dobrovoljni davalac koji je 98. puta dao krv pozvao sve ljude Novog Pazara da pokažu humanost i na taj način nekome spasu život.

“Ja dajem krv 45 godina, imam sve plakete i nagrade ali meni je najveća nagrada kada dam krv i spasim nekome život, ja sam tad sretan, čini mi se moj je svijet. Apelujem na sve mlade da što više daju krv jer je potrebna, više je saobraćajnih nesreća, udesa, požara, svega. Ljudi ne mogu da shvate da je to zadovoljstvo kada nekome spasite život.”, istakao Kemal Glogić

Ako nakon svih ovih poruka i apela razmišljate da li da date krv i tražite razloge za i protiv, samo se sjetite poruke “Hvala vam što ste mi spasili život”.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img