Home Vijesti U Novom Pazaru održane sportske igre mladih

U Novom Pazaru održane sportske igre mladih

281
0

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za djecu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Učešće uzimaju djeca pd 7 do 15 godina.
Prijatelj ostaje prijatelj je pravi slogan ovih igara koji zaista može opisati i Novi Pazar, kazala je predsjednica Dunav osiguranja sportskih igara mladih Srbije, Ivana Ivanović.

” Iz godine u godinu u Novom Pazaru je sve ljepše. Interesovanje mališana od sedam do 15 godina za učesće na sportskim igrama mladih raste, a to znači da smo s predstavnicima lokalne samouprave i Sportskog saveza uspjeli da izguramo ovu ideju”, rekla je predsednica Dunav osiguranja sportskih igara za mlade za Srbiju, Ivana Jovanović.

Mladi sportisti i sportistkinje odmeriće snage u malom fudbalu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, tenisu, odbojci na pesku, šahu i igri između dvije vatre gdje će najbolji pobjediti, ističe direktor Sportskog saveza g. Mehmedović.

Do sada najimpresivnije otvaranje sportskih igara mladih zasigurno to mogu reći. Uspjeli smo da okupimo veliki broj djece, a to je plod naše šestogodišnje saradnje sa sportskim igrama mladih, koje su postale glavni brend kada su u pitanju sportske manifestacije za djecu”, kazao je direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović.

U projektu Sportske igare mladih u Srbiji, u 2018. učestvovalo je 70.580 takmičara, pa se iz organizacionov odora nadaju da će 2019.godina biti još uspešnija.

SANA