Home Vijesti Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima djeteta i zaštitnika prava...

Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima djeteta i zaštitnika prava djeteta

335
0

Novi Pazar 12.06.2019. – Javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima djeteta i zaštitnika prava djeteta održana je u Domu omladine. Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić, direktor centra za socijalni rad kao i roditelji.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakli da se ovim zakonom ima za cilj da djeca budu najvažnija sa aspekta nacionalnog interesa.

„Mi smo uradili taj Nacrt zakona, trenutno smo u procesu javnih rasprava, kada završimo Novi Pazar imamo sljedeću u Nišu i posle toga će ekspertska grupa razmotriti sve analize, sugestije i primjedbe. Očekujemo posle toga da dobijemo mišljenja kompetentnih institucija, da zakon uputimo na Vladu i kada Vlada usvoji zakon onda ide u skupštinsku proceduru. Ja očekujem sa svojim timom da Narodna Skupština ovaj zakon donese do kraja godine, jer ovaj zakon je prije svega u interesu djece.“, istakla Stana Božović

Zamenik gradonačelnika Novog Pazara naglasio da će Novi Pazar podržati ovaj zakon.

„Grad Novi Pazar će podržati ovaj zakon u svim segmentima kada su djeca u pitanju, svi znamo da je Novi Pazar jedan od najmlađih gradova u Evropi i na Balkanu, s tim još samo kod nas je ostalo to pravilo da su djeca naše najveće bogatstvo. Mogu vam reći da svake godine sve škole u Novom Pazaru imaju uvijek po jedno odjeljenje više prvaka.“, naglasio Nebojša Ravić

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo će razmotriti prijedloge i sugestije i u roku od 15 dana objaviti izvještaj na internet stranici Ministarstva i portala E’uprava.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA