Home Vijesti Likovni salon mladih u galeriji Multimedijalnog centra

Likovni salon mladih u galeriji Multimedijalnog centra

621
0

U galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvoren je Likovni salon mladih. Izložena su 42 odabrana rada najtalentovanijih mladih stvaraoca iz različitih gradova u zemlji. Na “Likovni salon mladih 2019” ove godine je pristiglo radova od 85 autora, od čega je najviše bilo slika, crteža, grafika i nekoliko fotografija, digitalnih printova i skulptura.

” Veliko nam je zadovoljstvo da je žiri izabrao čak 42 rada, a ono što je zaista interesantno jeste da će biti predstavljeni umjetnici različite starosti, od 15 do 25 godina, sa različitim likovnim poetikama, tako da ćemo vidjeti, slike, grafike, skulpture i crteže, čak i digitalne printove, a oni najbolji su pobjedili ”, kaže kooordinatorka u galeriji MMC, Ajla Dazdarević.

Dobitnice prestižnih ali i specijalnih nagrada ističu svoje zadovoljstvo, kao i to da je ovo samo jedan podstrek ka daljem napredovanju i usavršavanju.

Žiri u sastavu grafička dizajnerka Amra Hodžić Jejna, akademski slikar Emir Čoković i akademski slikar Rešad Prtinac odabrali su najbolje od ukupno 110 pristiglih radova na ovogodišnji konkurs za Likovni salon mladih.

SANA