Home Vijesti Počeo drugi Karavan igre u Novom Pazaru

Počeo drugi Karavan igre u Novom Pazaru

449
0

Karavan igre otvoren je 10.06.2019. godine u novopazarskom Kulturnom centru predstavom „Pariski život“ nakon čega su učenici baletskih škola najpoznatijih italijanskih gradova umjetnosti – Rima i Milana izveli koreografiju baletske umjetnice Sabrine Bosko iz Baletske akademije u Rimu, zajedno sa učenicima baletskih škola iz Beograda i Pančeva.

Direktor Kulturnog centra naglasio da je prava čast biti domaćin ove manifestacije koja njeguje visoku umjetnost, ali i da je posebno značajno što je Novi Pazar grad u kom počinje Karavan igre.

“Velika je zainteresiranost mladih ljudi ovdje u Novom Pazaru da neguju sadržaje koji su zaista kulturni sadržaji, naša djeca jesu napadnuta različitim lošim sadržajima i putem telefona, i putem medija. Mi želimo da njegujemo prave vrijednosti, balet jeste prava vrijednost, jeste prava vrijednost da Novi Pazar pomera granice tih kulturnih sadržaja. Nekada je bilo nezamislivo da vi imate balet, to je počelo od prije par godina zahvaljujući američkoj ambasadi, sada se nastavlja zahvaljujući Aji Jung i cijelom njenom timu.“, istakao Husein Memić

Direktorka ove manifestacije istakla da će narednih deset dana biti realizirani brojni sadržaji koji se tiču baleta i plesa, filmovi, nastupi, ali i besplatni časovi baleta, kao i modernih igara za najmlađe.

„Otpočeli smo programe u dvije opštine, u opštini Novi Pazar i opštini Raška, i oni će trajati sve do 20. juna. Donose stanovnicima, naročito najmlađima brojne časove, filmove, izložbe fotografija ali i predstave, ne samo klasičnog baleta nego i savremene igre i hip hopa, tako da zaista vjerujem da će publika uživati, ali da ćemo prije svega moći da priđemo nekoj najmlađoj generaciji i da možda steknemo njihovo povjerenje i njihovu želju da se bave i da otkrivaju umjetničku igru.“, istakla Aja Jung

Karavan igre održava se u organizaciji Nacionalne fondacija za umetničku igru, a pod pokroviteljstvom Art metor fondacije iz Lucerna u saradnji sa lokalnim samoupravama.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA