Home Vijesti Bez opasnosti od poplava u Prijepolju

Bez opasnosti od poplava u Prijepolju

326
0

Prijepolje 03.06.2019. – Zbog obilnih padavina vodostaj rijeka u Prijepolju bio je povećan ali zbog efikasnosti štaba za vanredne situacije nije došlo do većeg izlivanja rijeka. Zbog velikog nivoa padavina potok u Bujičarima napravio štetu mještanima.

Iz odjeljenja za investicije Opštine Prijepolje istakli da prate dešavanja te da im na ruku ide prestanak padavina.

„On je svojim tokom danas ugrozio veliki broj objekata, probio je jedan potporni zid i prijetio je da odnese čitav dio obale i da ugrozi kuće koje se nalaze iznad bolnice. Mi smo u toku dana pratili stanje, na svu sreću potok je polako počeo da opada, vodostaj se smanji tako da se potok vratio u svoje korito. Mi ćemo i dalje pratiti ovo što se dješava i spremni smo da intervenišemo kako bi zaštitili ove kuće. Ja se nadam da smo opasnost prevazišli.“ istakao Izet Čolović.

Šef odborničke grupe SPP-a u Prijepolju naglasio da je štab za vanredne situacije u pripravnosti te da prate nivo rijeka.

„Obišli smo sve vodotokove, rijeku Lim, Mileševu, Seljašnicu i sada se nalazimo na ovim brdskim potocima koji znaju da budu jako nezgodni. One scene koje smo gledali u nekim drugim Sanžačkim Opštinama danas nismo gledali kod nas jer su naše službe preventivno djelovale. Zaključci štaba za vanredne situacije su non stop dežurne, predstavnici mjesnih zajednica imaju obavezu da javljaju štabu za vanredne situacije svaku eventualnu promjenu, bez obzira na kom terenu se ta promjena dešavala.“ istakao Samir Tandir

Dodali da nema potrebe za panikom te da su ekipe na terenu.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA