Home Vijesti U vrtiću “ Naše dijete “ dio plafona se obrušio

U vrtiću “ Naše dijete “ dio plafona se obrušio

469
0

Dio plafona od 10-tak kvadrata srušio se tokom noci u jednoj od prostorija vrtića “ Mladost u “ Nase dijete “ prostoriji, u Novom Pazaru.

Jedan od roditelja je srećan zbog okolnosti da se plafon obrušio tokom noći, kada je objekat bio prazan.

“U toj učionici boravi tridesetoro djece, ne smem ni da zamislim šta bi bilo da se plafon sručio dok su ona tu. Ne osuđujem nikoga, ali apelujem na rukovodstvo te ustanove da obrati pažnju na stanje objekta, plafon se nije mogao obrušiti iz čista mira, verovatno je imalo nekih naprsnuća, nešto što je nagoveštavalo da se to može desiti, ali oni nisu obratili pažnju. Bezbjednost djece mora biti na prvom mjestu”, izjavio je zabrinuti roditelj.

Direktorka PU “Mladost” Sabina Hoćanin nije odgovarala na naše pozive.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi nisu htjeli da komenatrišu ovaj događaj za koji smo saznali od zabrinutih roditelja.

Vrtić “Naše dijete” nalazi se u blizini Osnovne škole “Bratstvo” u Ulici Stefana Nemanje. Izgrađen je 1977. godine i ima 560 kvadrata.

Djeca su, posle nemilog događaja, raspoređena po drugim grupama i prostorijama u vrtiću. Tu bi trebalo da ostanu do daljeg, dok ne bude urađena sanacija oštećenog plafona.

Podsjećamo da je turski predsjednik je tokom posjete Novom Pazaru oktobra 2017. potpisao ugovor kojim je Turska preuzela obavezu finansiranja izgradnje novog obdaništa ali do toga još uvijek nije došlo.

SANA