Home Vijesti Došljak najavio nove rekorde – Corsa RS nikada jača

Došljak najavio nove rekorde – Corsa RS nikada jača

725
0

Sezona 2019 je počela. AMK Novi Pazar juri nove rekorde i ono glavo – sačuvati državni i balkanski tron.
“Najbrži i najbrutalniji automobili regije Balkan. Gdje drugo nego u legendarnom Osijeku. Za vozače “Drag Rejsere” omiljena i najbolja pista. Kažu da srebro iz Osijeka sija kao zlato – to znači da se domognete pehara u Osijeku je jako teško, jer je konkurencija stahovita. Veliki broj automobila i to kakvih – opasno brzih. AMK Novi Pazar je nastupio sa vozilom Opel Corsa RS za čijim volanom je moja malenkost. Kažu da sam jedan od najiskusnijih vozača Balkana, drago mi je i to zaista imponuje, zbog toga sam i motivisan da budem nosioc državnog i regionalnog recorda (EU RECORDA 4VDSTAGE2), sa 8.059 sekundi”, kazao je Došljak.

Opel Corsa RS


Sa Corsom RS se jure neki drugi ciljevi. Prije svega se želi zadržati mesto broj 1 u državi i regiji u klasi PRO RVD. Za naš medij Došljak je kazao da je zacrtano prethodnih godina i ostvareno, ali da ima još mnogo da se radi, jer se tim ne želi na tome zaustaviti.

“To što smo postavili sebi zadatak da budemo broj jedan u klasi smo i ostvarili. U subotu 25. maja smo osvojili zlato u šampionatu Srbije i u nedjelju također zlato u šampionatu regije Balkan. Moj tim je slavio i obaranje ličnog rekorda Corse RS sa 10.57 sekundi na 10.381 sekundi. Veliki zahvati na Corsi RS i novi agregat preko 1000 konjskih snaga već je dao rezultat. Iskreno mislim da moj trkački tim TRGO KEMO RACING TEAM i ja možemo i ispod 10 sekundi. Očekuje nas trka u Mostaru 14. i 15. juna. Corsa RS je u punom spremanju. Dobija novo trolamelno kvačilo i malo prepravki na prenosu za koju je zadužen Miško Subotić – Herc Čačak. Kako smo navikli u Mostaru očekuje nas dobra trka. Znajući ko je organizator, AMK Novi Pazar se i ovaj put sprema da publici pokaže svoju superbrzu Corsu RS čija je izlazna brzina na 402 metra čak 245 kmh. U Osijeku je bilo 180 prijavljenih automobila. Isto se toliko očekuje na pisti u Mostaru. Dobru zabavu i bez kvarova želim svojim kolegama. A sreća protiv nas će im itekako trebati”, šaljivo na kraju poručio Esad Bole Došljak.

Tekst: Hamza Škrijelj

FOTO: AMK NOVI PAZAR