Home Vijesti Džemat ” Kuri češme ” upriličio iftar

Džemat ” Kuri češme ” upriličio iftar

446
0

Dzemat “ Kuri češme “ organizirao je iftar u istoimenoj džamiji za sve džematlije.Iftaru su prisustvovali čelnici Islamske zajednice predvođeni predsjendiko Mešihta muftijom Mevlud ef. Dudićem, kao i narodni poslanik u Skupštini R. Srbije, akademik Muamer Zukorlić
Predsjednik Mešihata istakao posebnu draž ovog džemata.

” Ali je jako bitno kako ko i šta nijeti. Enes ef. sa svojim džematom, sa našom hadžinicom Mahijom, koja bude svake godine sa svojim džematom, čine ambijent da se ne može uporediti sa bilo kojim iftarom u restoranu ” , kazao je predsjednik Mešihata IZ u Srbiji, muftija Dudić.

Muftija Dudić se osvrnuo i na sam Dzemat, ali i to da je ovaj Džemat primjer drugim Džematima.


” Ovaj džemat, u cjelini, sa svojim imamom i ovom džamijom, koja nas obradova ove godine, što je u nju uloženo. Također, sve što čini ovu džamiju i ovaj harem, je u pravom smislu kakvi džemati treba da nam budu. Poslanik s.a.v.s. kaže, nećete biti pravi vjernici dok vam džamije ne budu ljepše od vaših kuća. Ja vjerujem, da mi kao zajednica, kao vi kao džematlije, imamo razloga da budemo ponosni da se ovdje nije štedilo na ovoj džamiji. Malo truda dosta znači, a sve se to sada može i vidjeti i sav trud i rad koji su uloženi “, završava predsjednik Mešihata IZ u Srbiji, muftija Dudić.

Na kraju i samog obraćanja, direktor Škole Kur’ana Ćasnog hfz. Irfan ef. Malić je proučio dovu za sve prisutne.

SANA – Zerina Bojadžić