Delegacija iz Poljske posjetila Internacionalni Univerzitet

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Otpravnik poslova poljske ambasade, gospodin Andžej Kinđuk sa saradnicima posjetio je danas Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru gdje se sastao sa rektorom Univerziteta prof. dr Suadom Bećirovićem, generalnim menadžerom, dr Elmom Elfić-Zukorlić i prorektoricom za nastavu, prof. dr Amelom Lukač-Zoranić.

Nakon prijema u Rektoratu g. Kinđuk je studentima Univerziteta održao predavanje o Poljskoj kao i o odnosima između Poljske i Srbije.

“Drago mi je što sam mogao posjetiti vaš međunarodni univerzitet, razgovarati sa upravom univerziteta, rektor je prvo nas posjetio u Beogradu sa svojim saradnicima i sada mi njima uzvraćamo posjetu. Također mi je drago što sam imao mogućnost da se sastanem sa studentima ovog univerziteta, u svom izlaganju pričao sam o Poljskoj, o odnosima između Poljske i Srbije, Poljske i regiona, o tome šta možemo zajedno da uradimo, pokušao sam i nastojao sam da studentima malo približim Poljsku.”

Prorektorica Internacionalnog univerziteta istakla da je ova posjeta učvrstila veze koje Internaccionalni univerzitet ima sa univerzitetima u Republici Poljskoj.

„Posjeta je od velikog značaja i mi zaista očekujemo da će se saradnja produbiti, i da ćemo samim tim uspjeti, obzirom da sada već sarađujemo sa Univerzitetom Zelena Gora iz grada Zelenogorskog, ja očekujem da će se saradnja produbiti na univerzitete u Katovicama, u Varšavi, u Krakovu, te da će naši studenti imati zadovoljstvo da putem stipendija EU, samim tim i mogućnostima koje će ovaj univerzitet pružiti našim studentima a mi naravno pružiti uslove i mogućnost i za poljske studente, boraviti u kulturnu razmenu, gdje će sticati svoja znanja, iskustva i samim tim širiti jedan pozitivni duh koji će biti prisutan u ovim krajevima o kojima govorimo.“

Nakon predavanja studenti su imali priliku pogledati izložbu slika koja prikazuje kulturne znamenitosti, najpoznatije gradove i sela kao i prelijepu prirodu Republike Poljske.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img