Home Vijesti Gost ramazanske emisije dr. Ferid Bulić

Gost ramazanske emisije dr. Ferid Bulić

718
0

Gost Ramazanskog programa Sandžak televizije bio je pomoćnika direktora Uprave za odnose sa crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić.

U emisiji se govorilo o tome koliko je problema riješeno za vrijeme mandada dr. Bulića ali i o mnogim drugim važnim temama.

Dr. Bulić istakao da je uspostavljena dobra saradnja između državnih organa i Islamske zajednice.

“Naravno, nije dovoljno samo uspostaviti saradnju, nego je važno i raditi na konkretnim primjerima realizacije ostvarenja vjerskih prava za muslimane u Srbiji. Svakako da smo dobre pomake uradili na tom polju i muftija Dudić će ako Bog da biti dio državne delegacije između Srbije i Indonezije, ali svakako da ćemo raditi i na uspostavi dobre saradnje između poglavara srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednicec, ne samo ovdje u Srbiji nego je važno da sednu za sto i razgovaraju i reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović spatrijarhom srpskim kako bi smo pokušali da premostimo sve one problem do kojih je došlo u međuvremenu.” istakao dr. Bulić

On je naglasio i važnost postojanja institucija koje su muslimanima potrebne u Beogradu.

“Tu imate mnogo energije koja postoji ali koja se treba usmjeriti u pravom smislu, ako govorimo o tim predstavnicima arapskih država, prosto treba postojati tačka gdje će se oni okupljati, gdje će oni razgovarati, gdje će oni se družiti i upravo postojanje Islamskog centra je jako važno, ali je važno da negdje u biudućnosti u perspektivi taj centar dobija još neku novu dimenziju gdje ćemo imati jedan novi vid saradnje.”

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – SANA